Understanding Your Market Needs

U većini industrijskih proizvodnih procesa, kontrola emisija štetnih gasova je fokusirana na prašinu i druge zagađivače, kao što su kiseli gasovi - pogotovo SOx. Stoga je posvećenost, kao dodatni korak, u sistemu kontrole obavezna. Prioritet je osigurati usaglašenost sa najnižim ukupnim troškovima. Ključna razmatranja prilikom odabira rešenja za prečišćavanje dimnih gasova treba da uključe pouzdanost, jednostavnost upotrebe i ekonomičnost.


Većina standardnih rešenja uključuje suve procese (injektiranje suvog sorbenta) zbog svoje fleksibilnosti, jednostavnosti i nižih investicionih troškova, kao i zbog činjenice da su pouzdani i efikasni. Čak i ako osnovna delatnost operatera ne uključuje prečišćavanje dimnih gasova, proces optimizacije se mora proceniti. 

Solutions to Meet Your Needs

Carmeuse nudi paletu proizvoda CleanCalco® za prečišćavanje dimnih gasova, uključujući kompletne usluge naših stručnjaka. Ovim se omogućava identifikacija, primena i optimizacija pouzdanog i ekonomičnog rešenja za prečišćavanje dimnih gasova. Specijalni proizvodi su kreirani tako da povećaju efikasnost uklanjanja u poređenju sa klasičnim hidratisanim krečom. 


Klijenti će u potpunosti biti u mogućnosti da se pridržavaju zakonskih propisa nakon usklađivanja odgovarajućeg reagensa i pratećih usluga. Ovim se smanjuju operativni troškovi i zadržava se lakoća upotrebe. Operateri se tada mogu usredsrediti na svoje osnovne aktivnosti, umesto na granične vrednosti emisija štetnih gasova.


Naša optimizovana rešenja uključuju proizvode poput: 

 • CleanCalco® SD
 • CleanCalco® FGC
 • CleanCalco® HPV

Carmeuse će uvek obezbediti odgovarajući CleanCalco® sorbent, koji god postupak da odaberete. Pored našeg proizvoda, asortiman naših usluga omogućava optimizaciju procesa prečišćavanja dimnih gasova tokom rada, čime se osigurava da troškovi usaglašavanja ostanu što je moguće niži:

 • Vrednovanje i probno testiranje
 • Operativna podrška na licu mesta 
 • Tune - IT
 • Čuvanje i injektiranje
 • Kvalitet i inovacije
 • Korisničke usluge i rešenja za snabdevanje
   

Other PREČIŠĆAVANJE DIMNIH GASOVA applications

View all of them
Incinerator
Energija od otpada
Inside bottom of smoke stack
Kotlovi i komunalne instalacije