Briga o životinjama

Pravilna briga o životinjama obuhvata niz ključnih aspekata, uključujući brigu o njihovoj ishrani, brigu o zdravlju i životnoj sredini. Uravnotežena briga ne samo da obezbeđuje fizičko zdravlje vaših životinja, već i pospešuje njihovo mentalno blagostanje, što vodi do srećnijeg i vitalnijeg života. Uvek se konsultujte sa našim profesionalcima ili stručnjacima za negu životinja za specifične savete prilagođene vašim potrebama.

Image
Cows.jpg
Menu

ISHRANA ŽIVOTINJA

Ishrana životinja je jedan od najvažnijih elemenata u stočarstvu, jer uzgajanje zdravih, pravilno razvijenih životinja počinje dobro izbalansiranom ishranom. Među mnogim esencijalnim hranljivim sastojcima, uloga kalcijum se ističe u održavanju vitalnosti i dobrobiti životinja. Kalcijum je esencijalni nutrijent za razvoj većine životinja. Pomaže u jačanju kostiju, poboljšava čvrstoću jaja, itd. Proizvod kompanije Carmeuse na bazi kalcijum-karbonata obezbeđuje najbolji kvalitet i konzistenciju proizvoda, obezbeđujući dobro izbalansirane minerale za stočnu hranu i dodatke ishrani.

Više informacija
animal_baby_lamb

ZDRAVLJE ŽIVOTINJA

Održavanje higijene u objektima u kojima borave životinja, kao što su živina i goveda, važno je za zdravlje životinja i ukupnu produktivnost farme. Pravilna dezinfekcija ovih objekata ima ključnu ulogu u sprečavanju širenja bolesti i zdravstvenoj prevenciji životinja. Kompanija Carmeuse je proizvela asortiman proizvoda OPTILIT® namenjen za prirodnu dezinfekciju objekata u kojima borave životinje. Naši stručnjaci Vam mogu preporučiti najprikladnije rešenje za Vaše objekte u kojima borave životinje.

Više informacija
Animal_welfare_chicken

RIBNJACI

Zakišeljavanje ribnjaka je kritično pitanje u ribarstvu i proizvodnji ribe, jer može imati kako štetne efekte na vodene ekosisteme tako i zdravlje riba. Nastaje prvenstveno zbog akumulacije kiselih materija u vodnim basenima, što rezultira padom pH vrednosti vode. Zakišeljavanje vode može proizaci iz različitih razloga, uključujući razgradnju organske materije, dotok poljoprivrednih ili industrijskih voda i atmosferskih padavina, i sve to predstavlja višestruki izazov. Za održavanje ribnjaka u optimalnim uslovima praktikuje se primena različitih proizvoda na bazi kreča. Slatkovodni lanci ishrane se sastoje od niza različitih vrsta organizama i svi su veoma važni.

Više informacija
Fishpond_fish