Proizvodnja čelika

Carmeuse je globalni lider i poseduje stručnost u obezbeđivanju proizvoda od kreča i rešenja prilagođenih potrebama za primenu u proizvodnji čelika. Carmeuse nudi niz visokokvalitetnih proizvoda od kalcitnog i dolomitnog kreča, uključujući komadni kreč, kao i drobljeni kreč i krečnjak za procese proizvodnje čelika u kiseoničnim konvertorima (BOF) i elektrolučnim pećima (EAF). Proizvodi od kreča predstavljaju glavne komponente (dodatke) za formiranje troske koja štiti i prečišćava čelik i naročito pomaže u uklanjanju fosfora i silicijuma. Pravilna upotreba kvalitetnog kreča iz Carmeuse-a omogućava povećanje produktivnosti i održivosti. U decenijama korisničke podrške, Carmeuse je razvio stručnost u pravilnom korišćenju kreča u procesu proizvodnje čelika.

Image
steel_7
Menu

PROIZVODNJA ČELIKA U KISEONIČNIM KONVERTORIMA (BOF)

Kiseonični konvertor (BOF) predstavlja najzahtevniji proces u industriji proizvodnje čelika za proizvodnju kvalitetnog čelika. Zahteva visokokvalitetne proizvode i tehnologiju u cilju održivosti pouzdanosti i konkurentnosti. Zbog sve veće potražnje za visokokvalitetnim čeličnim proizvodima, dolazi do zahteva za nižim nivoima nečistoća (kao što su fosfor i sumpor) u procesu proizvodnje čelika.

Više informacija
BOF_steelmaking_6

PROIZVODNJA ČELIKA U ELEKTROLUČNIM PEĆIMA (EAF)

Proizvodnja čelika u elektrolučnim pećima (EAF) zahteva visokokvalitetni kalcitni i dolomitni kreč za proizvodnju čelika visokog kvaliteta. Proizvodnja čelika se razvija ka održivijim praksama, što dovodi do transformacije i sve više čelika proizvedenog u elektrolučnim pećima, kao i evolucije u kvalitetu ulaznog čeličnog otpada i DRI (Sunđerastog gvožđa). Visokokvalitetni kalcitni i dolomitni kreč imaju i nastaviće da igraju važnu ulogu u tome.

Više informacija
EAF_steelmaking_1