Understanding Your Market Needs

Kreč i dolomitni kreč su najekonomičniji i ekološki najprihvatljiviji topitelji. Osim što deluju kao protivotrov za nečistoće, pomažu u prečišćavanju čelika i zaštiti vatrostalnih obloga. Meko pečeni kreč, koji ima veliku specifičnu površinu i dobru reaktivnost, pogoduje i odfosforavanju i odsumporavanju. Kvalitetniji kreč omogućava manju potrošnju kreča i unapređuje produktivnost čeličane.


Kakav je uticaj kvaliteta kreča na produktivnost i troškove proizvodnje čelika?


Kako mogu da se poboljšaju period između dve šarže (tap to tap time/TTT) i produktivnost BOF/EAF procesa?


Kako se može poboljšati odfosforavanje u konvertoru i kako se može napraviti čist čelik? 
 

Solutions to Meet Your Needs

  • Carmeuse isporučuje kvalitetne proizvode koji imaju postojana svojstva, kako bi proizvođačima čelika pomogao da prevaziđu ove izazove: ovo vam omogućava da se usredsredite na proizvodnju čistijeg čelika.
  • Naši proizvodi uključuju komadni kreč i dolomitni kreč kao direktan zasip putem trakastih transportera ili kade za otpadno železo; praškasti fluidizirani kreč za injektiranje kroz duvnice u QBOP ili KOBM procesima; i posebne vrste krečai dolomitnog kreča za injektiranje u elektrolučnu peć dodavanjem preko otvora na svodu ili bočnog zida.
  • Savremena industrija zahteva lakši, isplativiji i jači čelik najviše hemijske čistoće. Naš kreč pomaže našim kupcima da postignu ovu čistoću prečišćavanjem čelika od nečistoća, poput sumpora i fosfora, što dovodi do proizvodnje visokokvalitetnog čelika.
     

Other Gvožđe I Čelik applications

View all of them
sinter
Pogon za aglomeraciju
header_iron_steel
Odsumporavanje Sirovog Gvožđa