Understanding Your Market Needs

Održavanje penušave troske u elektrolučnoj peći (EAF) je neophodno, ali u osnovi izazovno. Savremeni sistemi za injektiranje kreča kroz bočni zid injektiraju kreč/dolomitni kreč samo kada je to potrebno, omogućavajući penušavost troske tokom celog toplotnog ciklusa. Carmeuse je jedinstveno pozicioniran na ovom polju zahvaljujući snažnoj referentnoj listi, iskusnim tehničarima i operativnom pilot postrojenju za injektiranje kreča koje je u stanju da testira i upoređuje trenutne ili potencijalne materijale za injektiranje kreča u više konfiguracija, kako bi imitiralo trenutni ili potencijalni sistem injektiranja kreča u EAF.


Kako se penušava troska može održati u EAF-u?


Koja je najbolja dostupna tehnologija (BAT) za dodavanje kreča u EAF?


Koji su najbolji načini da se smanji snaga, potrošnja elektroda i utrošak vatrostalni obloga dok se proizvodi čistiji čelik?


Koje su bezbedne prakse dodavanja kreča u EAF?
 

Solutions to Meet Your Needs

  • Na penušanje troske mogu negativno uticati višestruki procesni parametri . Ukoliko dođe do pada visine penušave troske, vrlo je teško ponovo zapenušiti trosku samo injektiranjem ugljenika.
  • Injektiranje kreča pruža idealno rešenje za održavanje dobre penušave troske. To je kontrolisani proces zasnovan na stanju troske i sposoban je da održi postojan bazicitet, tečljivost i penušavost.
  • Injektiranje kreča i dolomitnog kreča u EAF nudi značajan napredak u odnosu na tradicionalne prakse. Pored bezbednosnih prednosti i prednosti  u održavanju uslova radne sredine , dovodi do poboljšanja penušavosti, stabilnosti električnog luka, smanjenju potrošnje energije i elektroda, uštedi topitelja i produžavanju životnog veka vatrostalnog ozida. Ovo pomaže smanjenju troškova procesa u EAF i pozitivnog uticaja na životnu sredinu.

Other Gvožđe I Čelik applications

View all of them
sinter
Pogon za aglomeraciju
header_iron_steel
Odsumporavanje Sirovog Gvožđa