Understanding Your Market Needs

Hempcrete je prirodni, energetski efikasan građevinski i izolacioni proizvod. Carmeuse je razvio poseban tip kreča kako bi zadovoljio potrebe dizajnera, majstora i vlasnika domova za izgradnju građevina na bazi konoplje.


Organski orijentisana privreda postaje deo našeg svakodnevnog života. Dok se nastavlja potraga za građevinskim i izolacionim materijalima sa negativnim ugljeničnim otiskom , građevine od materijala na bazi konoplje nude atraktivno i prirodno održivo rešenje. Građevinski materijali na bazi konoplje postali su referentni organski proizvod za upotrebu prilikom izolacije i za obezbeđivanje zdrave unutrašnje klime, zahvaljujući mogućnostima regulacije vlage.

Solutions to Meet Your Needs

Konoplja apsorbuje ugljen-dioksid dok biljka raste. Stoga, upotreba konoplje i kreča u fazi izgradnje pomažu u smanjenju ugljeničnog otiska zgrade i čak može rezultovati negativnim otiskom čitave zgrade. Izgradnja sa materijalima na bazi konoplje rezultuje niskoenergetskim kućama, zato što konoplja može da apsorbuje i zadrži toplotu tokom sunčanih dana, kada toplota nije potrebna za život unutar kuće ili radnog prostora. Ta toplota se oslobađa po potrebi, na primer kada je oblačno ili noću, čime se obezbeđuje značajna ušteda energije i troškova. Građevine na bazi konoplje imaju visoku propusnost pare, što olakšava protok vlage i na taj način se sprečava kondenzacija i zadržavanje vlage u objektu. Ovo poboljšava kvalitet vazduha u zgradi i kontroliše vlažnost, dok se istovremeno smanjuje rizik od nastanka plesni i gljivica, koje mogu uticati na zdravlje ljudi koji u njima borave.  

Other Građevinski materijali applications

View all of them
concrete
Beton
cement
Malteri za zidanje, Glet mase i Fasadni...