1. Kristof, kako bismo te bolje upoznali, molim te da se predstaviš. 

Bio sam na master studijama građevine, na Univerzitetu u Antverpenu 1990, a zatim u vojsci kao rezervni oficir u Avijaciji Belgije. Nakon toga, počeo sam da radim, i to sam kombinovao sa dodatnim univerzitetskim studijama. Stekao sam master diplomu u vođenju poslovanja sa Poslovne škole Solvej (VUB) 1995, i diplomu postdiplomskih studija iz finansija sa Univerzitete Luven 2001. 

Već 19 godina radim u Carmeuse-u, prvo u Belgiji, a zatim u Centralnoj Evropi. Od 2010. sam na poziciji market menadžera za Evropu za građevinsku industriju. Moje tržište ima nekoliko segmenata, od kojih se stabilizacija zemljišta dosta razvila u prethodnoj deceniji, i to je danas jedan od najvažnijih segmenata. 
 

Evropski tim za građevinsku industriju čini više od 20 ljudi, najviše menadžera za ključne kupce, nekoliko inženjera za tehničku primenu i stručnjaka iz oblasti komunikacije. Zovite ga timom iz snova.

2. Koja od Carmeuse-ovih vrednosti ti je najvažnija (dugoročnost, odgovornost, poštovanje, efikasnost, fokus na kupce)? 

Iako su sve vrlo značajne, dugoročnost je za mene najrelevantnija pošto sadrži, po mom mišljenju, jasnu viziju budućnosti, stvarajući put za nova tržište i proizvode, u veoma dinamičnom okruženju budući da klimatske promene utiču na različite segmente i to veoma brzo.

Naša tržišta građevine su vrlo tehnička i dosta istraživanja se sprovodi na univerzitetima i u stručnim centrima, u koja smo mi uključeni i te aktivnosti sponzorišemo. Mi imamo znanje i pozicioniramo naše proizvode u građevinske materijale budućnosti

3. Da li možeš da nam objasniš “ViaCalco® za početnike”? 

ViaCalco® predstavlja upotrebu kreča i veziva na bazi kreča u aplikacijama za stabilizaciju zemljišta, zvanično nazvani radovi zemljani radovi, pri čemu se zemljište sa lica mesta meša sa vezivima i transformiše u čvrste delove za buduće nasipe za puteve, železnice, industrije i sve vrste građevinskih projekata. Kreiramo materijal koji izgleda i ponaša se kao beton, i to korišćenjem lokalnog zemljišta umesto novih agregata iz rudnika. Ova tehnologija se stalno razvija, pošto znanja i istraživanja unapređuju tehnologiju, i pružaju nam mogućnosti da noseći slojevi budu sve viši i viši unutar structure puta. 

U prethodnih 12 godina, Carmeuse je snabdevao hiljade malih, velikih i XL projekata ViaCalco® blendovima. Članovi našeg tima inspirisali su zainteresovane strane u svim zemljama u kojima poslujemo da projektuju i koriste naše proizvode u zemljanim radovima za kompleksne građevinske projekte. ViaCalco® je prepoznat kao održiv, kao dokazano rešenje budućnosti, koje štedi prirodne resurse, vreme neophodne za izvršenje i novac. 

Danas slavimo našu priču o uspehu ViaCalco®, ponosni što možemo da potvrdimo da ako saberemo celokupnu prodaju ViaCalco® u prethodnih 12 godina, mogli bismo da stabilizujemo 30 metara širok autoput od Brisela do Istanbula, odnosno skoro 2.600 km! Ili, ako volite fudbal, možemo da kažemo da bi naša prodaja ViaCalco® od 2009.  mogla da stabilizuje prostor od 12.250 fudbalskih terena.