Waterzuivering

In het steeds veranderende marktlandschap van vandaag is waterbehandeling niet alleen een noodzaak; het is een strategisch voordeel. Of je nu in de industriële, commerciële of residentiële sector werkt, toegang hebben tot betrouwbare en efficiënte waterbehandelingsoplossingen kan het verschil maken. Door het belang van waterbehandeling te begrijpen en innovatieve technologieën te omarmen, zetten we een belangrijke stap in de richting van een duurzame en gezondere toekomst voor onze planeet. Vergeet niet dat elke druppel telt. Bij Carmeuse zijn we toegewijd aan het leveren van geavanceerde oplossingen voor waterbehandeling in verschillende sectoren. Met een team van experts en een streven naar duurzaamheid willen we de dringende uitdagingen van afvalwater-, proceswater- en drinkwaterbehandeling aanpakken.

Image
industrial_water
Menu

AFVALWATER

Water is een van de belangrijkste elementen voor het leven op onze planeet, daarom is het een must dat water wordt gezuiverd voordat het weer in de natuur terechtkomt. Afvalwaterzuiveringen worden geïnstalleerd in gemeenten en industrieën om te voldoen aan de fysische, chemische en biologische limieten die worden opgelegd door de lokale overheden om een veilige en gezonde waterbalans te garanderen. De AquaCalco® productfamilie maakt het mogelijk om deze limieten op een kostenefficiënte manier te bereiken dankzij de verschillende functionaliteiten van de producten.

Meer informatie
Wastewater_2

PROCESWATER

Water is een essentiële bron voor bijna alle soorten industrie. Deze zogenaamde proceswaters worden gebruikt in een breed scala van toepassingsvariaties, van water in reactieprocessen, koelwater, ketelwater, enz. Proceswater, dat vaak afkomstig is van oppervlaktewater of gerecycled afvalwater, moet worden behandeld in overeenstemming met de specificaties die vereist zijn voor de productie om een goed en stabiel productieproces mogelijk te maken. Het AquaCalco® productassortiment maakt het mogelijk om op een kostenefficiënte manier aan specifieke vereisten te voldoen dankzij de verschillende producteigenschappen.

Meer informatie
Process_water

DRINKWATER

Drinkwater wordt bereid uit ondergrondse putten, bronnen en oppervlaktewater. In de meeste gevallen moet dit ruwe water gezuiverd en gedesinfecteerd worden om te voldoen aan de drinkwaternormen. Naast de zuivering implementeren steeds meer landen waterhardheidscontrole om 'zacht' water aan eindgebruikers te leveren, wat leidt tot een verbeterde waterkwaliteit die zal leiden tot een hogere duurzaamheid door een lager gebruik van reinigingsmiddelen, minder kalkaanslag en corrosie in transportleidingen en huishoudelijke apparatuur. Het AquaCalco® W productassortiment wordt effectief gebruikt in zowel het zuiveringsproces als in de hardheidscontrole in overeenstemming met de EN-12518 drinkwaternorm.

Meer informatie
Drinking_water_1