Staalfabricage

Carmeuse is een wereldleider en expert in het leveren van kalkproducten en oplossingen op maat van de behoeften van staalfabricagetoepassingen. Carmeuse biedt een verscheidenheid aan hoogwaardige kalk- en dolomietproducten met een hoog calciumgehalte, waaronder kiezelkalk, evenals gebarsten kalk en kalksteen voor zowel Basic Oxygen Furnaces (BOF) als Electric Arc Furnaces (EAF) processen. Kalkproducten zijn de belangrijkste componenten (fluxen) om slak te maken die het staal beschermt en zuivert en met name helpt om fosfor en silica te verwijderen. Het juiste gebruik van kwaliteitskalk van Carmeuse verhoogt de productiviteit en duurzaamheid. Door tientallen jaren klantenondersteuning heeft Carmeuse een expertise ontwikkeld in het juiste gebruik van kalk in het staalproductieproces.

Image
steel_7
Menu

BOF-STAALPRODUCTIE

De Basic Oxygen Furnace (BOF) is het meest veeleisende staalproductieproces in de industrie om kwaliteitsstaal te produceren. Het vereist producten en technologie van hoge kwaliteit om betrouwbaar en concurrerend te blijven. Door de groeiende vraag naar hoogwaardige staalproducten is er vraag naar lagere niveaus van onzuiverheden (zoals fosfor en zwavel) in het staalproductieproces.

Meer informatie
BOF_steelmaking_6

EAF-STAALPRODUCTIE

Voor EAF-staalproductie (Electric Arc Furnace) is kalk en dolomiet van hoge kwaliteit nodig om staal van hoge kwaliteit te produceren. De staalproductie evolueert naar duurzamere praktijken, wat leidt tot een transformatie naar meer EAF-staalproductie en een evolutie in de kwaliteit van het gebruikte schroot en DRI. Kalk en dolomiet van hoge kwaliteit spelen hierbij een belangrijke rol en zullen dat ook blijven doen.

Meer informatie
EAF_steelmaking_1