Ijzerproductie

Carmeuse kalk en producten op basis van kalk spelen een centrale rol in de ijzerproductie. Ze worden gebruikt als vloeimiddelen en maken het mogelijk om de basiciteit aan te passen, waardoor slakken in de hoogoven gegenereerd kunnen worden, of om de basiciteit aan te passen van pellets die met name gebruikt worden voor de productie van DRI. Door hun unieke eigenschappen, zoals het verwijderen van silica, temperatuurregeling en fluxen, zijn ze onmisbaar in de ijzerproductieprocessen. Met een focus op duurzame praktijken draagt de integratie van kalkgebaseerde producten bij aan het verminderen van de impact op het milieu en het bevorderen van een circulaire economie binnen het ijzerproductieproces. Terwijl de staalindustrie zich blijft ontwikkelen, blijft kalk een hoeksteen van haar duurzame toekomst.

Image
steel_3
Menu

VOORBEREIDING IJZERERTS

De staalindustrie innoveert wereldwijd processen en technologieën om de productiekosten en de impact op het milieu op een doeltreffende manier te verminderen. Carmeuse biedt oplossingen voor staalfabrikanten door kalksteen, dolosteen en op kalk gebaseerde producten van hoge kwaliteit te leveren die de voortdurende achteruitgang van de kwaliteit van ijzererts helpen compenseren.

Meer informatie
Iron_ore_4

SINTEREN EN BASISCHHEIDSCONTROLE

De basiciteit van sintergrondstoffen is een belangrijke parameter voor een efficiënte werking van het sinter- en ijzerproductieproces. Een juiste toevoeging van kalk om de basiciteit van het sinterproduct te stabiliseren, levert niet alleen voordelen op voor het sinterproces, maar ook voor het nageschakelde ijzerproductieproces.

Meer informatie
Basicity_control_1

METALEN ONTZWAVELING

In het ontzwavelingsproces van ruwijzer hangen de efficiëntie en het metaalrendement beide gedeeltelijk af van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de vloeimiddelen en de vloeibaarheid van de ontzwaveling. Carmeuse levert gefluïdiseerde gemalen kalk in zijn zuiverste en fijnste vorm volgens de specificaties of gemengd met metallisch magnesium en slakliquefiers.

Meer informatie
Hot_metal_1