Onze producten komen het milieu op vele manieren ten goede: we zuiveren de lucht, helpen schoon en drinkbaar water te produceren, behouden de hulpbronnen van de aarde of zorgen voor de gezondheid van de landbouwgronden. Carmeuse geeft al vele jaren blijk van een verantwoorde aanpak op het gebied van landbeheer en het herstel van steengroeven. We zijn er trots op erkend te worden als een bedrijf dat de biodiversiteit in stand houdt en zelfs ontwikkelt.  Tegelijkertijd erkennen we dat onze activiteiten een impact hebben op het milieu en de gemeenschappen die in de buurt wonen. We zijn vastbesloten om deze impact te verminderen, omdat we geloven dat we op de lange termijn op een duurzame manier moeten handelen om succesvol te zijn in onze industrie.


Duurzame ontwikkeling berust op drie domeinen: sociaal, ecologisch en economisch. Deze drie domeinen zijn nauw met elkaar verbonden. We voeren projecten uit met een focus op milieu- en sociale effecten, en we voeren geen economische ontwikkeling uit zonder na te denken over de effecten die het kan hebben op mensen en de plaats waar ze wonen. Bij Carmeuse noemen we dit de "3Ps": People, Planet en Prosperity.

Mensen

Wanneer we een nieuw project opstarten, waar ook ter wereld, vragen we ons eerst af hoe we het welzijn en de veiligheid kunnen garanderen van de mensen die voor ons en bij ons werken en van de mensen die in de buurt van het fabrieksterrein wonen.

People
Solarpanel_carmeuse

Prosperiteit

Dankzij een langetermijnstrategie stellen wij alles in het werk om de groei en de stabiliteit van ons bedrijf te waarborgen. Door producten en diensten van hoge kwaliteit te garanderen, blijven we een van de marktleiders.

Ontdek meer

Planet

Een oprechte zorg voor het milieu om ons heen, gecombineerd met de integratie van beproefde en betrouwbare processen in de productie van kalk en kalksteen met het oog op het behoud van het milieu, is de kern van onze "waarden". 

planet_carmeuse

Ecovadis

Voor Carmeuse zijn certificeringen en ratings kaders en erkenningen op internationaal niveau die ons bedrijf in staat stellen een strategische langetermijnvisie te hebben en onze organisatie, de kwaliteit van onze dienstverlening en de manier waarop we werken te verbeteren.

Ecovadis_Carmeuse