Calciumzouten

Calciumverbindingen ook calciumzouten genoemd worden wereldwijd gebruikt in een breed scala aan toepassingen. Producten op basis van kalkhoudende producten worden het meest gebruikt als calciumbron voor de productie van deze "chemicaliën" omdat ze de eindproducten niet vervuilen met vreemde en ongewenste ionen. De eindproducten kunnen worden gebruikt in de landbouw, voedselverwerking, diervoeding, ontsmetting, kunststofproductie en vele andere toepassingen. Carmeuse biedt een breed gamma aan producten, knowhow en diensten gericht op de specifieke behoeften van de belangrijkste processen waarbij kalkhoudende producten worden gebruikt, om de efficiëntie van het hele proces te maximaliseren.

Image
Calcium_salts_1

Functies in meer detail:

Hoge zuiverheid & reactiviteit:

  • De Carmeuse heeft een grote portfolio aan geschikte producten,  elk product heeft een hoge zuiverheid en een aangepaste reactiviteit voor uw proces daar  deze eigenschappen een directe impact hebben op het procesrendement en de kwaliteit van het eindproduct.
  • Het productassortiment bevat producten die voldoen aan de HACCP- en FCA-voorschriften en -normen.

Hoog calciumgehalte:

→ Alle geleverde producten hebben een hoog calciumgehalte:

  • Producten op basis van kalksteen: minimaal 38%w Calcium.
  • Producten op basis van ongebluste kalk: minimaal 68%w Calcium.
  • Producten op basis van gehydrateerde kalk: minimaal 52%w Calcium.

pH-regeling:

  • Zeer geschikt voor pH-regeling om zo de microbiologische in reactoren te beschermen en/of om optimale omstandigheden voor biochemische reacties te bereiken.
  • De hoge neutralisatiewaarde zorgt voor een goede neutralisatie van (organische) zuren, waardoor zeer zuivere calciumzouten kunnen worden geproduceerd.