Secundaire metallurgie

Na het aftappen van staal uit een primaire staalproductieoven zoals BOF of EAF, wordt het gesmolten staal voor hoogwaardige of speciale toepassingen verder geraffineerd om hoogwaardige staalsoorten te produceren waarbij het bereik in chemische samenstelling en consistentie smal is. Secundaire metallurgie speelt een cruciale rol in het verbeteren van de eigenschappen van het metaal door de samenstelling en temperatuur ervan te verfijnen en onzuiverheden te verwijderen. Tot de belangrijkste processen in de secundaire metallurgie behoren de Ladle Refining Furnace (LRF) en het Argon Oxygen Decarburization (AOD) proces, die belangrijk zijn om de gewenste staalsoorten met specifieke mechanische en chemische eigenschappen te verkrijgen. De kalkproducten en mengsels van Carmeuse spelen een sleutelrol in het bereiken van deze doelstellingen.

Image
steel_making_5
Menu

LRF-PROCESSEN

Het raffineren in de Ladle Refining Furnace (LRF) is de laatste maar belangrijkste fase van het staalsmeltproces. Deze fase biedt een laatste kans om het staal te verfijnen en zowel de chemische samenstelling als de temperatuur aan te passen. De samenstelling van de slak is van groot belang en er mogen geen compromissen worden gesloten bij de keuze van de smeltmiddelen om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen. Kalkproducten of mengsels van Carmeuse dragen efficiënt bij aan de staalraffinage door resterende onzuiverheden zoals zwavel te verwijderen en vuurvaste materialen te beschermen.

Meer informatie
LRF_processes_2

ONTKOLING MET ARGON EN ZUURSTOF

Het argon-zuurstof ontkolingsproces (AOD) wordt gebruikt bij de productie van roestvast staal dat oxideerbare elementen zoals chroom bevat. Carmeuse-kalk van hoge kwaliteit met een laag C-gehalte is nodig om optimale deoxidatie en ontzwaveling te bereiken zonder de ontkoling te verstoren.

Meer informatie
steel_making_4