Dierenverzorging

Goede dierverzorging omvat een aantal belangrijke aspecten, waaronder voeding, welzijn en milieuoverwegingen. Een uitgebalanceerde verzorging zorgt niet alleen voor de fysieke gezondheid van je dieren, maar bevordert ook hun mentale welzijn, wat leidt tot een gelukkiger en vitaler leven. Raadpleeg altijd onze professionals of dierenverzorgingsexperts voor specifiek advies op maat van uw unieke omstandigheden.

Image
Cows.jpg
Menu

DIERVOEDING

Diervoeding is de hoeksteen van de veehouderij en de zoektocht naar gezonde, bloeiende dieren begint met een uitgebalanceerd dieet. Van de vele essentiële voedingsstoffen springt calcium eruit voor het behoud van de vitaliteit en het welzijn van ons gekoesterde vee. Calcium is een essentiële voedingsstof voor de ontwikkeling van de meeste dieren. Het helpt bij het versterken van botten, verbetert de stevigheid van eieren, enz. Carmeuse calciumcarbonaat biedt de beste kwaliteit en consistentie van het product en zorgt voor uitgebalanceerde mineralen voor diervoeder en voedingssupplementen.

Meer informatie
animal_baby_lamb

DIERENWELZIJN

Het handhaven van de hygiëne in stallen waar vee, zoals pluimvee en runderen, is belangrijk voor het welzijn van de dieren en de algehele productiviteit van de boerderij. Een goede ontsmetting van deze ruimten speelt een cruciale rol in het voorkomen van de verspreiding van ziekten en het verzekeren van het welzijn van de dieren. Carmeuse heeft het OPTILIT® productassortiment ontwikkeld om uw stallen of pluimveestallen op natuurlijke wijze te ontsmetten. Onze experts kunnen u de meest geschikte oplossing voor uw stal en dieren aanbevelen.

Meer informatie
Animal_welfare_chicken

VISVIJVERS

Verzuring van visvijvers is een kritiek probleem in de visserij en visproductie, omdat het schadelijke gevolgen kan hebben voor aquatische ecosystemen en de gezondheid van vissen. Het ontstaat voornamelijk door de ophoping van zure stoffen in waterlichamen, waardoor de pH-waarde daalt. De zuurgraad van het water kan afkomstig zijn van verschillende bronnen, waaronder afspoeling uit de landbouw, industriële lozingen en atmosferische depositie, en vormt een uitdaging met vele facetten. Om vijvers in goede conditie te houden, worden verschillende producten op basis van kalk verspreid.

Meer informatie
Fishpond_fish