Inzicht in uw marktbehoeften

Kalk wordt gebruikt in de suikerproductie, bij het zuiveren van het sap uit bieten of suikerriet. Suikerbieten worden in plakken gesneden en door een diffusor geleid om het suikersap te extraheren. Kalk, geproduceerd uit kalksteen met een hoog calciumgehalte, wordt gebruikt in het productieproces voor deze essentiële bewerking.

Voor de zuivering van het suikersap is kalkmelk van goede kwaliteit nodig. Kalk wordt gebruikt om onzuiverheden in het sap van suikerbieten op te vangen en te verwijderen. Voor de productie van een ton suiker wordt 125 kg kalk gebruikt.

De meeste suikerfabrieken hebben hun eigen kalkovens, dus ze hebben goede kwaliteit kalksteen nodig om te branden.

De hoogcalciumkalksteen wordt in deze kalkovens bij een temperatuur van 900°C omgezet in ongebluste kalk. Aan deze kalk wordt water toegevoegd om de kalkmelk te verkrijgen.

Solutions to Meet Your Needs

Sinds vele jaren selecteert Carmeuse uit zijn steengroeven de best aangepaste hoogcalciumkalksteen voor levering aan grote en kleinere suikerproducenten. Dankzij de expertise van het bedrijf is Carmeuse-kalksteen een wereldwijde referentie voor steengroeven die steen van deze kwaliteit leveren.

Carmeuse helpt klanten ook in de begin- en sluitingsperiode van een suikercampagne, door hen rechtstreeks te voorzien van de ongebluste kalk of kalkmelk die ze nodig kunnen hebben.

Voor de suikerraffinaderijen levert Carmeuse ongebluste kalk met een hoog calciumgehalte voor de raffinage van ruwe suiker.

Kalkmelk wordt ook gebruikt om het afvalwater van suikerfabrieken te reinigen.

Omdat het zo'n veelzijdig product is, wordt kalk ook gebruikt om grondstoffen te zuiveren. De bijproducten die kalk en organische resten bevatten, worden vaak hergebruikt in de landbouw, als een bodemwijziging die rijk is aan organisch materiaal.

Other Landbouw applications

Farming today is a complex business with a variety of needs.

View all of them
soil amend
BODEMWIJZIGING
Chickens eating feed on a farm
DIERVOEDER