Inzicht in uw marktbehoeften

Mortels voor metselwerk, gipsen en bepleistering moeten zowel in verse als in uitgeharde toestand goede eigenschappen hebben. Carmeuse biedt op kalk gebaseerde SuperCalco®-oplossingen aan architecten, aannemers en investeerders om te voldoen aan de behoeften van duurzaam bouwen en een gezond binnenklimaat. 


Eigenaars die betrokken zijn bij de bouw of renovatie streven naar het gebruik van betrouwbare oplossingen en materialen. Deze kunnen een positieve bijdrage leveren aan de functionele, esthetische en duurzaamheidseisen van een gebouw, naast het welzijn van de mensen die in het gebouw wonen en werken.


Ontwerpers, architecten en ingenieurs hebben behoefte aan een betrouwbaar eindproduct dat voldoet aan de behoeften van eigenaars. Ze moeten de kortetermijnbehoeften van de aannemer, die snel en economisch moet werken, combineren met de langetermijnbehoeften van de investeerders in het gebouw, die een duurzame, aantrekkelijke en probleemloze constructie nodig heeft.


Ambachtslieden zijn op zoek naar praktische en consistente producten die gemakkelijk te hanteren zijn. Mortels, gipsen en pleisters moeten eigenschappen hebben die de vakman in staat vlot, snel en economisch te werken met een minimum aan afval en een constante kwaliteit van het werk.

Oplossingen voor uw behoeften

Ons assortiment SuperCalco® (Europa), Enduria (alleen in Roemenië) en Bartisan (alleen in Turkije) biedt gehydrateerde kalkoplossingen voor uw metselwerk, in nieuwbouw en renovatie. Deze reeks biedt de volgende voordelen voor alle partijen die bij dit proces betrokken zijn.

Kwaliteit
Supercalco verhoogt de vloeibaarheid van het mengsel en verbeterd de stabiliteit van het mengsel. 
Supercalco zorgt voor een betere verwerkbaarheid en een egale afwerking van bepleistering.

Kostenbesparing
SuperCalco®-mortels kunnen zuiniger in gebruik zijn. Dankzij een combinatie van werkbaarheid, waterretentie en gebruiksgemak - met een gelijkmatigere en nauwkeurigere voegvulling en een betere hechting. Een betere kwaliteit van het werk zal ook de kans op herbewerking of corrigerende maatregelen verminderen.


Hechtingssterkte
SuperCalco®-mortels hebben een uitstekende hechting door hun hoge verwerkbaarheid, hechting en waterbehoud.


Waterdoorlaatbaarheid
Tot het binnendringen van water in metselwerk en gebouwen is vooral te wijten aan het onvermogen van het bouwsysteem om het binnendringen van vocht te voorkomen. Water is de drijvende kracht om de duurzaamheid van veel bouwonderdelen negatief te beïnvloeden. Gemetselde muren die met SuperCalco®-mortels zijn gemaakt hebben een uitstekende weerstand tegen waterindringing..

Duurzaamheid
Het einde van de 20e eeuw werd in bijna alle metselwerkgebouwen gebruik gemaakt van kalkmortel. Hun duurzaamheid en prestaties op lange termijn blijkt uit de talloze historische gebouwen die in onze steden te vinden zijn.


Hoge buigsterkte in combinatie met de juiste druksterkte
Scheuren worden meestal veroorzaakt door ongepaste mortelkracht ten opzichte van de eenheden die samen moeten worden ingemetseld. Zachtere mortels op kalkbasis zorgen voor een grotere elasticiteit en kunnen kleine bewegingen en volumeveranderingen opvangen, waardoor er minder bewegingsvoegen nodig zijn. SuperCalco®-mortels zijn flexibeler en kunnen een hoge mate van vervorming absorberen voordat ze breken.


Milieuprestaties 
Aan het einde van de levensduur van een gebouw maken SuperCalco®-mortels het gemakkelijker om bouwmaterialen te hergebruiken en dragen zo bij aan een efficiënt gebruik van hulpbronnen.
•    De vele historische gebouwen in onze steden getuigen dat kalkmortels en afwerkingen effectief bijdragen aan duurzame prestaties.
•    Kalkmortels zijn over het algemeen zachter dan bakstenen. De mortel is dus gemakkelijk te verwijderen zonder schade te veroorzaken, aangezien de oorspronkelijk met kalkmortel gelegde stenen kunnen worden gereinigd en hergebruikt in nieuwe constructies.

SuperCalco® werkt als een koolstofspons en absorbeert kooldioxide uit de lucht. Dit proces verhoogt geleidelijk aan de sterkte ervan in de loop van de tijd en verbetert de ecologische voetafdruk van een gebouw gedurende de levensduur ervan.
 

Other Bouwmaterialen applications

Voor een succesvolle ontwikkeling en fabricage van bouwproducten moet u elk aspect van uw productie zorgvuldig overwegen.

View all of them
hempcrete
Hempcrete
precast concrete
Geprefabriceerd beton