Inzicht in uw marktbehoeften

Kalkzandsteen wordt gemaakt van zand, kalk en water (zonder toevoegingen). Door het mengsel onder hoge druk te persen en vervolgens te autoclaveren wordt een massief wit bouwmateriaal verkregen. Architecten schrijven vaak kalkzandsteen voor bij een bouwproject vanwege de goede geluidsisolatie, hun goede warmte- en vochtabsorptie en hun uitstekende brandwerendheid.


Voor zwaar, dragend metselwerk is vaak een stevigere baksteen nodig. Buitenmetselwerk en binnenmuren vereisen over het algemeen thermische en akoestische isolatie, aangezien ontwerpers ernaar streven om meerdere voordelen voor het hele gebouw te bereiken met dezelfde soort van blokken, en dit voor alle wandconstructies. Metselwerk moet kosteneffectief zijn, niet alleen in termen van het eindresultaat, maar ook als bouwmateriaal.

Oplossingen voor uw behoeften

Kalkzandsteen is een geprefabriceerd bouwmateriaal dat zorgt voor structuur, thermische isolatie en geluidsisolatie. Deze stenen worden geproduceerd door kalk, zand en water te mengen in een discontinu proces, waarbij de ongebluste kalk onmiddellijk moet reageren om een bepaalde "groene" sterkte te ontwikkelen alvorens de autoclaaf in te gaan.

Ongebluste kalk - die een specifieke chemie, reactiviteit en fijnheid heeft - is een van de belangrijkste elementen in het proces. Bovendien hebben kalkpleisters een lineaire uitzettingscoëfficiënt die vergelijkbaar is met die van kalkzandsteen, waardoor oppervlaktescheuren worden voorkomen.

Other Bouwmaterialen applications

View all of them
precast concrete
Geprefabriceerd beton
concrete
Beton