Inzicht in uw marktbehoeften

Door de toenemende vraag naar hoogwaardige staalproducten zijn er lagere niveaus van onzuiverheden (zoals fosfor en zwavel) in het staalproductieproces vereist. Kalkinjectie in de BOF-convertor helpt om aan deze strenge eisen te voldoen. Carmeuse en haar technologische partners hebben de injectie van kalk in de BOF-convertor ontwikkeld. Dit helpt de defosforisering, hetgeen een aanzienlijk positief effect heeft op de productiviteit van de staalzuivering, alsmede een vermindering van de kosten.

Hoe kunnen re-blows, door fosfor in de convertor van BOF,  worden verminderd?

Hoe kan de defosforisering worden verbeterd om zuiverder staal te maken?

Solutions to Meet Your Needs

  • Geoptimaliseerde timing van toevoegingen van vloeimiddelen in het staalbad.
  • Vermindering van het fosforgehalte door optimalisering van de oxiderende omgeving in de oven, wat resulteert in staal van hoge kwaliteit.
  • Preciezere injectie van kalk biedt een optimaal alternatief voor de traditionele toevoeging van ongebluste kluitkalk, die altijd moeilijk te controleren is geweest.

Hoewel er aanzienlijke resultaten zijn bereikt met het injecteren van kalk in BOF, zijn Carmeuse en haar strategische partners nog steeds op zoek naar verdere ontwikkeling van deze technologie om optimale prestaties te bereiken. Deze ontwikkelingen omvatten:

  • Metallurgische voordelen dankzij verbeterde oplossnelheid van kalk, consistent betere slak, en verbeterde defosforisering.
  • Procesvoordelen door onder andere minder slakkenvorming, eliminatie van re-blows veroorzaakt door fosfor, 100% terugwinning van geïnjecteerde kalk en een mogelijke verbetering van de levensduur van de vuurvaste ovenbekleding.
  • Milieu- en veiligheidsvoordelen door betere werkomstandigheden.
     

Other Ijzer & Staal applications

View all of them
laddle_furnance
Raffinage van Staal
Electric Arc Furnace
Injectie van Kalk in de EAF