EcoVadis is een internationaal erkende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven en een referentie in de B2B-industrieën en wereldwijde toeleveringsketens. Op basis van 21 criteria wordt de evaluatie in vier domeinen uitgevoerd: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. In 2022 heeft EcoVadis meerdere entiteiten van Carmeuse wereldwijd gehercertificeerd. Zes entiteiten bereikten het PLATINUM niveau, twee entiteiten het GOUDEN niveau en vier het ZILVER niveau.

De Carmeuse-entiteiten hebben sinds 2017 hun prestaties systematisch verbeterd, dankzij uitstekend teamwerk in alle verschillende betrokken landen bij de evaluatie en de implementatie van verschillende projecten, zoals de OHSAS 18001-certificering in de vestigingen van Carmeuse Europe, de herziene Ethische Code van Carmeuse, de Gedragscode voor leveranciers van Carmeuse en een betere rapportage.

Voor Carmeuse zijn certificeringen en ratings kaders en erkenningen op internationaal niveau die ons bedrijf in staat stellen een strategische langetermijnvisie te hebben en onze organisatie, de kwaliteit van onze diensten en de manier waarop we werken te verbeteren. Het is ook een grote economische en reputatiekans, die onze klanten, leveranciers en medewerkers onze vastberadenheid toont om bij te dragen aan een betere wereld.

Ecovadis rating 2021
EcoVadis Results of 2022 for Carmeuse (silver, gold and platinum)