Inzicht in uw marktbehoeften

Kalk en dolime zijn de meest economische en milieuvriendelijke vloeimiddelen. Behalve dat zij onzuiverheden tegengaan, dragen zij bij tot de reiniging van het staal en de bescherming van vuurvaste materialen. Zacht gebrande kalk, die een groot specifiek oppervlak en een goede reactiviteit heeft, bevordert zowel de defosforisatie als het ontzwavelen. Door een hogere kwaliteit kalk te gebruiken, daalt het kalkverbruik en wordt de productiviteit van de staalsmelterij vebeterd.

Wat is de invloed van de kalkkwaliteit op de productiviteit en de kosten van staal?

Hoe kunnen de Tap-to-Tap tijd (TTT) en de productiviteit van BOF/EAF verbeterd worden?

Hoe kan de defosforisatie in de convertor worden verbeterd en hoe kan schoon staal worden gemaakt?
 

Solutions to Meet Your Needs

  • Carmeuse biedt kwaliteitsproducten met consistente eigenschappen om staalproducenten te helpen deze uitdagingen te overwinnen, zodat u zich kunt richten op de productie van schoner staal.
  • Onze producten zijn onder andere kiezel (klomp) kalk en dolomitische kalk voor directe belading door bandtransporteurs of een schrootemmer; stroomondersteunde verpulverde kalk voor injectie door nozzles in het QBOP- of KOBM-proces; en speciale kalk en dolomitische kalk voor injectie in een elektrische vlamboogoven door middel van dosering op het dak of injectie op de zijwanden.
  • De eisen van de moderne industrie vragen om een lichter, zuiniger en sterker staal met een maximale chemische zuiverheid. Onze kalk helpt onze klanten deze zuiverheid te bereiken door het staal te reinigen van verontreinigingen zoals zwavel en fosfor, wat resulteert in hoogwaardig staal.
     

Other Ijzer & Staal applications

View all of them
aod
Argon Oxygen Decarburization (AOD) Converter
Basic Oxygen Furnace
Kalkinjectie in BOF