Inzicht in uw marktbehoeften

Hennep is een natuurlijk, energie-efficiënt product voor de bouw en isolatie. Carmeuse heeft kalk ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van alle ontwerpers, ambachtslieden en eigenaars voor hun hennepconstructie.


Bioeconomieën zijn onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Terwijl de zoektocht naar een gebouw en isolatiemateriaal met een negatieve CO2-voetafdruk doorgaat, biedt hennepconstructie een duurzame, aantrekkelijke en natuurlijke oplossing. Dankzij de vochtregulerende eigenschappen is hennep het referentiebioproduct geworden voor isolatie en een gezond binnenklimaat.

Oplossingen voor uw behoeften

Hennep absorbeert koolstofdioxide tijdens de groei van de plant. Het gebruik van hennep en kalk in de bouwfase draagt dus bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van gebouwen en kan leiden tot een negatieve voetafdruk voor de hele constructie. Hennepbouw resulteert in energiezuinige woningen, omdat hennep de warmte (thermische massa) kan absorberen en vasthouden tijdens zonnige perioden, wanneer er geen warmte nodig is voor de woon- of werkruimten binnenshuis. Deze warmte komt vrij wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij bewolkt weer of 's nachts, wat leidt tot aanzienlijke energie- en kostenbesparingen. Gebouwen van hennep hebben een hoge dampdoorlaatbaarheid, wat de overdracht van vocht vergemakkelijkt en zo voorkomt dat er condensatie en vocht in het gebouw wordt opgesloten. Dit verbetert de luchtkwaliteit van het gebouw en regelt de luchtvochtigheid, terwijl het risico op de ontwikkeling van schimmels en zwammen die de gezondheid van de bewoners kunnen aantasten, wordt beperkt.

Other Bouwmaterialen applications

View all of them
New carpet being installed
Tapijtrug en vinylvloeren
cement
Mortels, pleisters en coatings