Inzicht in uw marktbehoeften

Om het smelten en raffineren van roestvrij staal in een AOD te realiseren, vereist het gehele proces uiterst strenge controles. Deze controles gaan van de selectie van de grondstoffen tot en met de raffinage en het gieten. Een typische EAF-praktijk zou zijn om te smelten onder een basische reducerende slak. De AOD-slak speelt een belangrijke rol, van ontkoling tot verlaging van het zwavelgehalte en het reduceren van dure oxiden in het metaal.

Hoe kunnen het kalkverbruik en de legeringsterugwinning bij het smelten van roestvrij staal (AOD-proces) worden verbeterd?

Oplossingen voor uw behoeften

  • Een hoger CaO-gehalte met strengere controles op onzuiverheden - zoals SiO2, S en een gecontroleerd LOI-gehalte - helpt onze klanten om een lager kalk- en dolimeverbruik, alsook een betere terugwinning van chroom en silicium te bekomen. Vermindering van het kalk- en dolimeverbruik draagt verder bij tot vermindering van de slakvolumes, wat aanzienlijke procesvoordelen oplevert.
  • Onze producten voldoen aan deze strenge specificaties, wat onze klanten helpt om de ideale zwavelgehaltes en terugwinning van legeringen te bereiken. Onze low carbon kalk helpt ook om koolstofopname tijdens de raffinagefase te voorkomen.

Other Ijzer & Staal applications

View all of them
header_iron_steel
Ontzwaveling van Ruwijzer
sinter
Sinterfabriek